Att ta ett SMS-lån kan vara en snabb lösning på en akut ekonomisk situation. Men det är viktigt att ha en konkret plan för återbetalningen av lånet. Detta då dessa lån ofta har höga räntor och avgifter. I denna artikel går vi igenom olika tips och råd som kan hjälpa dig att hantera återbetalningen av lånet på bästa sätt. Genom att följa dessa råd kan du undvika att påföras extra kostnader och avgifter.

Därför är det viktigt att sköta återbetalningen av lånet

Ett SMS-lån har vanligtvis en mycket kort löptid, ofta mellan 30 och 90 dagar. Om du missar att återbetala lånet inom denna tid kan detta resultera i höga avgifter och en snabbt stigande skuld. I värsta fall kan det hela utvecklas till en riktig skuldfälla. Därför är det av yttersta vikt att du har en plan för återbetalningen av lånet.

4 tips som hjälper dig att sköta återbetalningen av ditt SMS-lån

När du är intresserad av att ta ett mikrolån bör du se till att:

  • Förstå lånevillkoren. Innan du tar ett SMS-lån bör du noggrant läsa igenom och förstå lånevillkoren. Var särskilt uppmärksam på ränta och avgifter, löptid och konsekvenserna vid försenad eller utebliven betalning.
  • Skapa en budget. Ett viktigt steg för att säkra att du kan betala tillbaka ditt lån i tid är att du skapar en budget. Se till att inkludera såväl lånekostnaden som räntor och andra avgifter i din månatliga budget. Planera sedan dina utgifter så att du kan klara av att sköta dina betalningar varje månad.
  • Automatisk betalning. Många långivare erbjuder möjligheten till automatisk betalning via autogiro. Detta kan vara ett bra sätt att säkerställa att betalningarna görs i tid. Kom dock ihåg att ha tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka betalningen. På så vis kan du undvika övertrassering och de extra avgifter som en sådan medför.
  • Ta kontakt med långivaren vid behov. Om du inser att du inte kommer kunna betala tillbaka lånet i tid bör du ta kontakt med långivaren så snart som möjligt. Många långivare är öppna för att diskutera en justering av betalningsplanen.