Rekrytering inom teknik

Rekrytering inom teknik kan vara svårt. Många gånger är det mycket högkvalificerade positioner med en hel del ansvar. Således är det mycket viktigt att man hittar en person med rätt meriter, erfarenhet och personliga egenskaper. Som i de flesta arbeten alltså – bara att det många gånger är höga krav på spetskompetens. Det kan till exempel handla om spetskompetens inom en viss mjukvara, säkerhet eller viss hårdvara.

Ska man anställa en mjukvaruingenjör, så är det ofta ganska hård konkurrens. Visst, Sverige är ett land med många som har goda kunskaper inom detta, men god rekrytering inom teknik kan likväl vara mycket svårt. Den som är riktigt duktig på mjukvara har ganska länge kunnat välja och vraka bland arbetsgivare.

För att attrahera rätt människor är det viktigt att arbetsplatsen är god. Hur ser inventarierna ut? Är de gamla och slitna, eller har ni god utrustning? Är arbetsplatsen trivsam överlag? En annan viktig faktor för att locka till sig duktigt folk är givetvis lönen. Har man god kompetens vet man ofta att man är eftertraktad, något som kan användas som en hävstång vid löneförhandlingen. Rekrytering inom teknik kan vara dyrt, åtminstone när det handlar om kvalificerade positioner med mycket ansvar.

Med tanke på de många IT-firmor som finns i Sverige, så kan det vara svårt att behålla de bästa medarbetarna i företaget. Det är alltså inte bara just rekrytering inom teknik som kan visa sig vara dyrt, utan även att faktiskt behålla medarbetarna över tid.

Så hur gör man då, rent praktiskt? Ett första steg kan vara att kolla med vänner och bekanta. Om de känner någon som har den kompetens du eftersöker, kan det innebära en lägre tröskel att få in denne på ditt företag. Det här beror naturligtvis i allra högsta grad på medarbetarens nuvarande situation.

En bra början kan vara att titta på LinkedIn. Här är det ganska enkelt att söka efter rätt kompetens. Det innebär nödvändigtvis inte att man ser om den personen söker efter ett jobb för tillfället eller inte. En annan idé kan vara att titta i CV-databaser, till exempel på platsbankstjänster på nätet.