Tandläkare Solna

Om man bor i Solna kan man vara lugn, vetandes att det finns högkvalitativ tandvård i området via Solna Dental. Vissa mottagningar erbjuder de klassiska undersökningarna och behandlingarna, medan vissa tandläkare i området erbjuder ett brett sortiment av ingrepp och behandlingar.

Airflow

Airflow är namnet på en spray-behandling där ytliga missfärgningar och beläggningar tas bort på ett snabbt och smärtfritt sätt. Efter en behandling med airflow känns munnen otroligt ren och fräsch. Det finns olika smaker att välja mellan, till exempel citron och jordgubbe. Det är en tandhygienist som utför airflow och denna behandling tar inte mer än en halvtimme. Ring din tandläkare i Solna för att boka tid.

Tandblekning

Idag finns det fler metoder än just tandblekning för att göra sina tänder vitare. Tandblekning är dock fortfarande en vanlig metod och är säkrast att göra hos en tandläkare.

Tandlossning

Det enskilt viktigaste för att undvika tandlossning är förebyggande vård av sina tänder. Tandlossning kan ske när tandköttet är inflammerat på grund av bakterier. Inflammationen kan nämligen luckra upp tandköttet och skapa en ficka där bakterierna sprider sig. I värsta fall så angriper bakterierna käkbenet och förstör tändernas fästen. På grund av detta är det mycket viktigt att regelbundet ta bort plack och tandsten.

Bettskena

Om man har problem med tandgnissling eller tandpressning så kan man vara i behov av en bettskena. De första tecknen på detta är till exempel att man har spänningshuvudvärk när man vaknar på morgonen eller har värk i käken och tuggmuskulaturen. Bettskenan är endast till för att användas på natten när man sover. Bettskenan fungerar genom att avlasta musklerna kring käken. Innan man blir tilldelad en bettskena så görs en individuell bedömning av varje patient. Bettskenor kan i vissa fall också hjälpa mot snarkning.

Kirurgi

Kirurgiska ingrepp i munnen faller under kategorin specialisttandvård. Kirurgi kan behövas för att till exempel ta bort en visdomstand eller operera in implantat. Dessa behandlingar utförs enbart av specialister.

Estetiska behandlingar

Det finns också behandlingar som enbart är till för att förändra tändernas utseende, och har ingenting att göra med en patients tandhälsa. Exempel på sådana behandlingar är skalfasader, kronor och tandimplantat. Man kan göra estetiska tandbehandlingar på grund av en olycka eller för att man inte är nöjd med sina tänder.