Encare erbjuder evidensbaserade vårdsystem som kan användas av vårdpersonal för att förbättra kvalitén på vården samt spara in kostnader. Med hjälp av ett vårdsystem, ett interaktivt program, där vårdpersonal kan få information av kliniska experter samt se bästa praxis inom området. EIAS är det verktyg som nyttjas för att övervaka arbetet med ERAS.
Encare erbjuder evidensbaserad utbildning för vårdpersonal och ett interaktivt och webb-baserat system för information, EIAS. Företaget har utvecklat ett interaktivt och väldigt användarvänligt program som används för insamling, dokumentation och uppföljning. Där kan man som vårdpersonal få information av ledande kliniska experter som är baserat på evidens och det som anses vara bästa praxis inom området. Eftersom all information i programmet är interaktiv så får du som vårdpersonal omedelbar återkoppling, något som förhoppningsvis leder till ökat kvalité inom vården samt besparingar inom samma område. Encare får lov att kommersialisera så kallade kirurgiska protokoll och företaget erbjuder idag dessa system på en mängd sjukhus runt om i världen. Encare grundade 2009 och har sedan dess samarbetat med ERAS Society för att skapa detta informationssystem för evidensbaserad bästa praxis inom vården. EIAS presenteras på encare.net.
Förbättrad återhämtning efter operationen
ERAS, Enhanced Recovery After Surgery, handlar om hur patienten bäst återhämtas sig efter en operation. ERAS bygger på evidensbaserad bästa praxis inom området. Med hjälp av vårdsystemet kan vårdpersonal se vad bästa praxis är på området samt vad kliniska experter på området rekommenderar. ERAS har ett brett utbud av publikationer, så som protokoll och riktlinjer, som rör förbättrad återhämtning efter operation. Eftersom ERAS, förbättrad återhämtning efter en operation innebär att en patient kommer att må bättre snabbare så innebär detta stora besparingar för vården. Om en patient kan lämna sin vårdplats snabbare så minskar kostnaderna för vårdgivaren betydligt.
Ofta kan man förkorta återhämtningstiden för patienten med upp till 30 procent. Det finns många forskningsrapporter som visar att ERAS har stora effekter på återhämtningstiden men även på komplikationsgraden. När ERAS används så minskar återinläggning, antal komplikationer och sjukhusvistelser i stort, något som självfallet innebära stora besparingar inom vården. ERAS gör förhoppningsvis även att kvalitén på vården ökar i stort samt att tillfredställelsen för både vårdpersonal och patienter ökar. Det finns alltså många anledningar att prova ERAS och se vilka effekter det kan ha på just din vårdinrättning.
Lämna ett svar